Referenties – OUD

Ervaringen van klanten

DSC_8113kl “Door middel van een persoonlijke, gestructureerde aanpak ben ik richting een oplossing van mijn probleem gaan werken. Ik kwam dichter bij mijzelf en dit alles geheel in mijn eigen tempo. Een vertrouwde en open sfeer die elke keer weer aanwezig was zorgde voor een goed gevoel bij soms erg kwetsbare of gevoelige onderwerpen. Dit alles bij elkaar, samen met de technieken die aansloten bij mijn situatie, heeft voor mij een oplossing gebracht. Fijn is dat ik bij moeilijke situaties altijd nog terug kan vallen op de technieken die ik mee heb gekregen.”

Johan-Jaap (student van de PABO)

 

“De openheid en eerlijkheid van Albertien werkte voor mij erg goed.  Albertien weet een sfeer te creëren van vertrouwen en veiligheid.  Ze geeft veel ruimte en tijd voor je eigen proces. Ze is respectvol en spiegelend. Door het loopbaan traject ben ik me bewust geworden dat je de regie over de loopbaan zelf hebt en hier keuzes in kan maken. Het werd me ook duidelijk wat bij mij paste. Welke kwaliteiten ik had en welke ik uit zou kunnen vergroten.”

Aagje (P&O-adviseur van een Welzijn organisatie)

 

“Ik heb gedurende het traject de spiegel voor gehouden gekregen, dit was voor mij erg goed. Ik zat vast in mijn hoofd en kon niet meer goed voelen. Ik heb geleerd zelf verantwoordwoordelijkheid voor mijn leven te durven nemen. Ik heb zelfstandig stappen ondernomen op privé gebied en dat was heel erg goed voor mij. Ik heb het traject als prachtig ervaren. Ik kan mij ook nog herinneren dat ik de diverse opdrachten en interventies erg leuk vond om te doen en deze hebben mij destijds veel inzichten gegeven. Het werd me duidelijk dat het niet erg is om soms hulp te vragen. Ik heb meer inzicht in mij als persoon gekregen en ben de verhoudingen binnen mijn familie beter gaan zien en begrijpen. Na een sessie ging ik altijd met een fijn gevoel weg en met nieuwe en frisse ideeën. Op privé gebied is het erg voorspoedig gegaan. Mijn onzekerheden op dat gebied zijn nu geheel verdwenen en ik heb balans en geluk gevonden. Een prachtige lieve partner en gezonde zoon!”

Marrit (opbouwwerker van een Welzijn organisatie)

 

“Een luisterend oor, empathie en deskundig advies hebben mij weer in mijn kracht gezet.”

Lia (directeur van een Welzijn organisatie)

 

“Ik wilde graag zicht krijgen op mijn manier van communiceren. Ik merkte dat ik in de communicatie niet altijd bereikte wat ik graag wilde. Dit frusteerde me enorm en dit maakte me onzeker. Ik heb tijdens het traject veel geleerd over mezelf. Waarom ik doe, zoals ik doe. Ik kreeg inzicht over de relatie met mijn ouders en beide familiesytemen. Dit was voor mij een bevrijdend gevoel en gaf me rust. Ik kan zaken nu beter laten, neem mijn eigen verantwoordelijkheid voor mijn deel en wat bij de ander hoort laat ik daar. Dit geeft mij meer plezier en enrgie. Het mooiste vind ik dat ik dezelfde persoon ben gebleven, echter in de diepte is er iets veranderd. Ik doe het nu anders en daar ben ik erg blij mee. Mijn manier van communiceren is veel beter geworden en ik bereik nu in goed contact beter wat ik graag wil.”

Karel (medewerker bij een Bank)

 

“Ik heb bij Albertien geleerd om voor mezelf durven te kiezen en dit ook te leren delen met anderen. Ik durfde mezelf niet te laten zien, was bang om verlaten te worden. Albertien spiegelde in de sessies continue wat ze waarnam en checkte of het klopte. Dit met veel rust, respect en veiligheid. Door de opdrachten en oefeningen werd het steeds duidelijker hoe ik altijd handelde en me gedroeg. Ik kreeg inzicht waarom ik dat deed, waar het vandaan kwam. Albertien gaf me mee: “Iedereen wil graag gezien worden en om gezien te worden moet jij jezelf eerst laten zien. Uit de comfortzone vandaan, dit vraagt moed, lef en durven een held te zijn”. Ik ben erg blij geweest het traject bij haar te hebben gedaan, haar scherpzinnigheid heeft me veel bewustwording gegeven, waar ik in het dagelijkse leven nog steeds veel aan heb.”

Pam (medewerker P&O  van een Welzijn organisatie)

 

“Ik kwam bij Albertien met de vraag dat ik meer in mijn eigen kracht wilde staan. Op het moment toen ik bij haar kwam was ik erg moe, onzeker over mezelf en had het gevoel dat een ander mijn leven meer bepaalde dan ikzelf. Albertien wist met haar empatische houding en scherpe waarneming mij weer in mijn eigen kracht te brengen. Ze weet een veilige en vertrouwde sfeer te creëren, waar alles mag zijn. Ze speelt erg in wat erop dat moment is en dit was voor mij erg goed. Ik werd goed gespiegeld, dit was soms ook erg confronterend en was ook verhelderend. De mooiste ontdekking vond ik tijdens het traject dat de antwoorden al in me lagen. Ik vond het erg fijn dat Albertien mij heeft begeleid om deze antwoorden weer terug te vinden.”

Berber (zonder werk)

 

“Ik ben bij Albertien terecht gekomen met de vraag om mijn gedachten en gevoel bijeen te brengen. Ik zat veel in mijn hoofd en was cirkelvormig aan het denken. Erg veel analyseren en dan keuzes maken. Soms ook erg blijven hangen en juist geen of verkeerde keuzes te maken. Albertien heeft me opnieuw leren voelen en wist met reflecterende vragen mij in de diepte te raken, daar waar ik ook moest zijn. Soms erg lastig, omdat ik dit niet gewend ben en er liever bij weg wil. Door haar manier van werken, vertrouwen en veiligheid creëren durfde ik langzaamaan weer te voelen. Ik kreeg inzicht waar dit vandaan kwam en leerde ook dat ik hierin zelf een verantwoordelijkheid heb om dit te veranderen. Een ander kan dit niet doen. Dat hoopte ik altijd maar, hoge verwachtingen en teleurgesteld als dit niet kwam. Ik heb geleerd om makkelijker keuzes te maken, dit geeft me meer plezier en energie.”

Alice (ondernemer van een eigen winkel)

 

“Ik ben bij Albertien gekomen met een loopbaanvraag. Ik zat op mijn werk in twee verschillende functies. In beide functies werd veel van me gevraagd, dit leverde mij veel stress op. Ik ben erg perfectionistisch en kan moeilijk nee zeggen. Ik leerde tijdens het traject veel over mezelf kennen en welke werkzaamheden bij mij pasten. Albertien wist met veel respect, rust en veiligheid te luisteren naar mijn verhaal. Zij wist de gevoelige snaren aan te raken, waar het uiteindelijk over ging. Ik heb veel inzicht gekregen op mijn manier van leven en waar dit vandaan kwam. Dit leverde mij veel rust, vrijheid en plezier op. Ik heb geleerd mezelf beter af te grenzen en nee te zeggen als dit nodig is en beter voor mezelf is.”

Tia (consulent bij een Zorg organisatie)