Ervaringen van klanten

Ik heb een aantal individuele sessies bij Albertien gedaan. Haar manier van werken, geeft heel veel ruimte, de hele ruimte is van jou. Haar eigen energie mengt ze nooit met die van jou. Dat voelde ik heel duidelijk doordat ze een professionele afstand nam. Een afstand die ik in het dagelijkse leven niet kende, omdat ik mijn eigen gevoel verwar met die van anderen. Dat is bij Albertien niet het geval. We hebben veel gewerkt met het gevoel en dat dit overal in het lichaam opgeslagen zit. Met Albertien werk je samen aan je vraagstuk.

Albertien heeft mij geleerd om mij te verbinden met mezelf, mijn lichaam, mijn geest. Ik kan weer meer voelen en dat geeft mij meer vertrouwen.

Mijn thema was het hervinden van mijn eigen pad. Doordat ik gevoelig ben, was ik verdwaald geraakt in emoties van anderen en die van mijzelf. 

Een belangrijke manier om mijn pad te vinden, was het beter begrijpen van de relatie tussen mij en mijn ouders. We hebben familieopstellingen gedaan om bepaalde patronen te ontdekken en gevoelens naar boven te halen. De inzichten die ik heb gekregen door de opstellingen, hebben mij geholpen vraagstukken op te lossen. Ook vraagstukken die ik onbewust had. Bij deze opstelling waren alleen Albertien en ik aanwezig.

De allermooiste sessie was die met mijn mama erbij. Een opstelling tussen haar en mij. De begeleiding van Albertien was fantastisch. Ze weet precies de dingen naar boven te halen die belangrijk zijn. Haar aanwezigheid geeft bovendien een enorm gevoel van vertrouwen en veiligheid. 

Bij jou kan ik helemaal mezelf zijn. Ik kan mij volledig openstellen zonder bang te zijn, waardoor gevoelens weer gaan stromen. Je bent als een kanaal dat mij naar plekken laat gaan die heling nodig hebben. De grootste verandering is dat ik meer liefde en acceptatie voor mezelf voel. 

“Een afspraak met Albertien is thuiskomen bij jezelf.”

Kim

(pas afgestudeerd voor de studie internationale betrekkingen)

“Albertien heeft de natuurlijke aanleg om vanuit een oprechte betrokkenheid de ander stap voor stap in haar of zijn kracht te plaatsen. In haar begeleiding wordt humor, kennis en vaardigheden in het systemisch werken, een pallet van ervaring en wijsheid ervaren.

Vanuit deze combinatie kan de ander inzichten en bewustwordingen ontvangen die op dat moment een toegevoegde waarde hebben in het leven. Daar kan je alleen maar van groeien en bloeien.”

Een collega therapeut

“Ik lag in scheiding en probeerde mijn leven voort te zetten. Mijn emotie boosheid en misschien wel agressie hield ik in. Samen met Albertien heb ik oefeningen gedaan waarbij ik mijn woede op zo’ n wijze heb kunnen uiten die bij mij past. Ik was daarna kapot maar mijn lijf voelde beter! Merkte dat ik een stap had gemaakt in mijn rouwproces.

 Albertien is ook echt geïnteresseerd in wat je beweegt, hoe het echt met je gaat: ze luistert echt naar je. 
De echtheid vind ik voor mij het belangrijkste. 
Het voelt vertrouwd bij haar.

Heb al diverse mensen haar naam door gegeven waarvan ik denk dat Albertien hen kan helpen.”

Carla

Ex-collega en toekomstig collega therapeut

 “Als ik me afhankelijk opstel, maak ik mezelf kleiner en daarmee ook minder krachtig”.

Dat lijkt een open deur of een voor de hand liggende gedachte, maar het krachtige van een opstelling is, is dat wat opkomt (een gedachte, een gevoel, een sensatie) ik kan ervaren als ‘waarheid’, als ‘écht’. En niet als iets kunstmatigs geformuleerd of bedacht uit een boekje. Daarom voelt een opstelling voor mij zo helend en is de ervaring die deze met zich meebrengt als een fundament waarop ik verder kan bouwen.

Het fijne aan jou manier van werken is dat ik me heel veilig voel en me kwetsbaar durf op te stellen over datgene waar ik voor kom. Je geduld en rust zijn prettig; je geeft me alle tijd om te zoeken naar de vraag die ik wil stellen maar die niet altijd even duidelijk is. 

In de periode dat ik bij jou kwam was mijn grootste vraag/zoektocht; hoe kan ik meer plezier, meer luchtigheid in mijn leven ervaren, in tegenstelling tot de zwaarmoedigheid die me vaak overviel.
Na een aantal sessies, – ik denk drie of vier- was ik opgewekter en lukte het me beter om meer te genieten van de positieve dingen in mijn leven. Dat ging niet vanzelf, daar moest ik wel voor werken, maar Albertien heeft me wel handvatten gegeven en inzichten laten ontstaan die ik daarvoor kon inzetten.

Anne

Trainer en coach voor communicatie en werkdruk

Vraag van Sjoukje: “Ik heb vaak het gevoel het niet goed genoeg gedaan te hebben en voel me dan schuldig”.

De opstelling was mooi en door jou zorgvuldig en liefdevol gedaan.

Quote:

Door de te vroeg gestorven kindjes van mijn overgrootmoeder in het licht te zetten, heb ik troost gevonden. Door met hen in contact te komen, voelde ik méér vrede in mezelf.

Sjoukje

Eigenaar bureau voor theater en communicatie. Verhalenverteller, acteur, theatermaker en communicatietrainer.

“Door middel van een persoonlijke, gestructureerde aanpak ben ik richting een oplossing van mijn probleem gaan werken. Ik kwam dichter bij mijzelf en dit alles geheel in mijn eigen tempo. Een vertrouwde en open sfeer die elke keer weer aanwezig was zorgde voor een goed gevoel bij soms erg kwetsbare of gevoelige onderwerpen. Dit alles bij elkaar, samen met de technieken die aansloten bij mijn situatie, heeft voor mij een oplossing gebracht. Fijn is dat ik bij moeilijke situaties altijd nog terug kan vallen op de technieken die ik mee heb gekregen.”

Johan-Jaap

(student van de PABO)

“De openheid en eerlijkheid van Albertien werkte voor mij erg goed.  Albertien weet een sfeer te creëren van vertrouwen en veiligheid.  Ze geeft veel ruimte en tijd voor je eigen proces. Ze is respectvol en spiegelend. Door het loopbaan traject ben ik me bewust geworden dat je de regie over de loopbaan zelf hebt en hier keuzes in kan maken. Het werd me ook duidelijk wat bij mij paste. Welke kwaliteiten ik had en welke ik uit zou kunnen vergroten.”

Aagje

(P&O-adviseur van een Welzijn organisatie)

Gratis verkenningsgesprek?
Klik op de button voor een gratis consult van 15 minuten.

“Ik heb gedurende het traject de spiegel voor gehouden gekregen, dit was voor mij erg goed. Ik zat vast in mijn hoofd en kon niet meer goed voelen. Ik heb geleerd zelf verantwoordwoordelijkheid voor mijn leven te durven nemen. Ik heb zelfstandig stappen ondernomen op privé gebied en dat was heel erg goed voor mij. Ik heb het traject als prachtig ervaren. Ik kan mij ook nog herinneren dat ik de diverse opdrachten en interventies erg leuk vond om te doen en deze hebben mij destijds veel inzichten gegeven. Het werd me duidelijk dat het niet erg is om soms hulp te vragen. Ik heb meer inzicht in mij als persoon gekregen en ben de verhoudingen binnen mijn familie beter gaan zien en begrijpen. Na een sessie ging ik altijd met een fijn gevoel weg en met nieuwe en frisse ideeën. Op privé gebied is het erg voorspoedig gegaan. Mijn onzekerheden op dat gebied zijn nu geheel verdwenen en ik heb balans en geluk gevonden. Een prachtige lieve partner en gezonde zoon!”

Marrit

(opbouwwerker van een Welzijn organisatie)

“Een luisterend oor, empathie en deskundig advies hebben mij weer in mijn kracht gezet.”

Lia

(directeur van een Welzijn organisatie)

“Ik wilde graag zicht krijgen op mijn manier van communiceren. Ik merkte dat ik in de communicatie niet altijd bereikte wat ik graag wilde. Dit frusteerde me enorm en dit maakte me onzeker. Ik heb tijdens het traject veel geleerd over mezelf. Waarom ik doe, zoals ik doe. Ik kreeg inzicht over de relatie met mijn ouders en beide familiesytemen. Dit was voor mij een bevrijdend gevoel en gaf me rust. Ik kan zaken nu beter laten, neem mijn eigen verantwoordelijkheid voor mijn deel en wat bij de ander hoort laat ik daar. Dit geeft mij meer plezier en enrgie. Het mooiste vind ik dat ik dezelfde persoon ben gebleven, echter in de diepte is er iets veranderd. Ik doe het nu anders en daar ben ik erg blij mee. Mijn manier van communiceren is veel beter geworden en ik bereik nu in goed contact beter wat ik graag wil.”

Karel

(medewerker bij een Bank)

“Ik heb bij Albertien geleerd om voor mezelf durven te kiezen en dit ook te leren delen met anderen. Ik durfde mezelf niet te laten zien, was bang om verlaten te worden. Albertien spiegelde in de sessies continue wat ze waarnam en checkte of het klopte. Dit met veel rust, respect en veiligheid. Door de opdrachten en oefeningen werd het steeds duidelijker hoe ik altijd handelde en me gedroeg. Ik kreeg inzicht waarom ik dat deed, waar het vandaan kwam. Albertien gaf me mee: “Iedereen wil graag gezien worden en om gezien te worden moet jij jezelf eerst laten zien. Uit de comfortzone vandaan, dit vraagt moed, lef en durven een held te zijn”. Ik ben erg blij geweest het traject bij haar te hebben gedaan, haar scherpzinnigheid heeft me veel bewustwording gegeven, waar ik in het dagelijkse leven nog steeds veel aan heb.”

Pam

(medewerker P&O van een Welzijn organisatie), 00:00

“Ik kwam bij Albertien met de vraag dat ik meer in mijn eigen kracht wilde staan. Op het moment toen ik bij haar kwam was ik erg moe, onzeker over mezelf en had het gevoel dat een ander mijn leven meer bepaalde dan ikzelf. Albertien wist met haar empatische houding en scherpe waarneming mij weer in mijn eigen kracht te brengen. Ze weet een veilige en vertrouwde sfeer te creëren, waar alles mag zijn. Ze speelt erg in wat erop dat moment is en dit was voor mij erg goed. Ik werd goed gespiegeld, dit was soms ook erg confronterend en was ook verhelderend. De mooiste ontdekking vond ik tijdens het traject dat de antwoorden al in me lagen. Ik vond het erg fijn dat Albertien mij heeft begeleid om deze antwoorden weer terug te vinden.”

Berber

(zonder werk)

“Ik ben bij Albertien terecht gekomen met de vraag om mijn gedachten en gevoel bijeen te brengen. Ik zat veel in mijn hoofd en was cirkelvormig aan het denken. Erg veel analyseren en dan keuzes maken. Soms ook erg blijven hangen en juist geen of verkeerde keuzes te maken. Albertien heeft me opnieuw leren voelen en wist met reflecterende vragen mij in de diepte te raken, daar waar ik ook moest zijn. Soms erg lastig, omdat ik dit niet gewend ben en er liever bij weg wil. Door haar manier van werken, vertrouwen en veiligheid creëren durfde ik langzaamaan weer te voelen. Ik kreeg inzicht waar dit vandaan kwam en leerde ook dat ik hierin zelf een verantwoordelijkheid heb om dit te veranderen. Een ander kan dit niet doen. Dat hoopte ik altijd maar, hoge verwachtingen en teleurgesteld als dit niet kwam. Ik heb geleerd om makkelijker keuzes te maken, dit geeft me meer plezier en energie.”

Alice

(ondernemer van een eigen winkel)

“Ik ben bij Albertien gekomen met een loopbaanvraag. Ik zat op mijn werk in twee verschillende functies. In beide functies werd veel van me gevraagd, dit leverde mij veel stress op. Ik ben erg perfectionistisch en kan moeilijk nee zeggen. Ik leerde tijdens het traject veel over mezelf kennen en welke werkzaamheden bij mij pasten. Albertien wist met veel respect, rust en veiligheid te luisteren naar mijn verhaal. Zij wist de gevoelige snaren aan te raken, waar het uiteindelijk over ging. Ik heb veel inzicht gekregen op mijn manier van leven en waar dit vandaan kwam. Dit leverde mij veel rust, vrijheid en plezier op. Ik heb geleerd mezelf beter af te grenzen en nee te zeggen als dit nodig is en beter voor mezelf is.”

Tia

(consulent bij een Zorg organisatie)