Over – OUD

Over Kerntalent Coaching & Systemisch werk

       “Naar de kern van je eigen leven om je talent tot bloei te laten komen!”

Kerntalent Coaching & Systemisch werk is de praktijk van mij, Albertien Zeinstra (1962), gevestigd te Hempens (nabij Leeuwarden). Ik wil vanuit een oprecht contact een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mens en organisatie. In mijn visie is leven en werken vanuit de kern essentieel om plezier en bezieling te vinden en blijven voelen. Binden, boeien en bezielen zijn de kernwoorden die bij mij passen en die mijn visie op het leven vertolken. Ik werk voor particulieren en bedrijven. Je kunt bij mij terecht voor:

 

 • Diepgaande Coaching : werken op identitiesniveau (zielsniveau)
  • Therapeutisch werk
  • Trajecten “leef je verlangen”
  • Systemisch coachen
  • Loopbaanbegeleiding- en coaching
  • Traumverwerking

 

 • Systemisch werk:  opstellingen voor familie, relatie en werk

 

Een traject bij mij is maatwerk en aangepast aan jouw en of aan de organisatie. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van diepgaande coaching en systemisch werk.

 

De 9 B’s van binden, boeien, bezielen, bewustwording, balans, bestemming, betekenis, beweging en besef

B van (ver)binden
B van boeien
B van bezielen

B van bewustwording
B van balans
B van bestemming

B van betekenis
B van beweging
B van besef en bezinning

 

Als jij je kan (ver)binden raak je (ge)boeid en dit geeft bezieling in je leven en werk. De reis van persoonlijke bewustwording geeft een balans in je leven om uiteindelijk je bestemming te kunnen bereiken. Jouw weg, de enige weg die je hebt te gaan. Hiermee ervaar je betekenis in je leven en het brengt je in beweging om het diepere besef van het leven te kunnen ervaren en begrijpen. Deze B’s zijn belangrijk om te kunnen worden wie je bent en te leven met plezier en vreugde.

 

Visie: het mogelijke laten zien en het haalbare verwezenlijken

Leven en werken kan lichter, speelser en met meer plezier als mensen leven en werken vanuit hun eigen kern, kracht en talent. Elk individu is toegerust met kwaliteiten en talenten om zijn of haar doel te verwezenlijken. Ik wil het mogelijke laten zien en vervolgens het haalbare (laten) verwezenlijken.

 

Missie: (ver)binding met het leven en andere mensen

Ik wil dat mensen de (ver)binding met het leven en andere mensen durven aangaan, zodat ze zichzelf kunnen zijn en weer leven voor hun authentieke doelen. Ik wil realiseren dat mensen gemotiveerd aan het werk gaan en hen helpen. Door ze meer inzicht en plezier te laten beleven in de dingen die ze doen. Plezier en zingeving hebben een positieve invloed op de vitaliteit en de effectiviteit van zowel mens als organisatie.

 

home - verbinding

 

Over Albertien

 

“Voor mij bestaat er slechts één vorm van succes; mezelf zijn en mezelf blijven in de dingen die ik doe en die ik laat.”

DSC_8010klIk ben Albertien Zeinstra (1962) en werk graag voor en met mensen. Jong was ik al geïnteresseerd waarom mensen doen zoals ze doen. Waarom is de ene persoon veel succesvoller in zijn leven dan de ander en een ander komt veel meer belemmeringen tegen in zijn leven en werk. Ik kom zelf uit een gezin waar veel zorgen waren over de gezondheid van een aantal gezinsleden. Dit maakte dat ik mijn interesse in diepgaande coaching en het systemisch werk ontwikkelde. Waarom gebeurde dit? Ik voelde al jong dat er meer was dan alleen de problemen rondom de gezondheid. Daarnaast voelde ik bij mezelf een zwaarte (niet altijd in mijn eigen kracht kunnen blijven, bang om NEE te zeggen, angst om verlaten te worden als ik zou doen wat ik echt graag wilde). Diep van binnen wist ik dat deze zwaarte niet bij mij hoorde.  Ik kon het geen naam geven en de vinger niet op de zere plek krijgen.  Het systemisch werk heeft mij veel inzichten en duidelijkheid gegeven over de onbewuste stromen in mijn eigen leven, gezin en familie van herkomst. Het inzicht dat de zwaarte  in de vrouwenlijn steeds was doorgegeven van moeder op dochter was voor mij een bevrijding. Mijn eigen leven is een stuk plezieriger geworden. Ik kan gemakkelijker loslaten en de verantwoordelijkheid bij een ander laten als deze niet van mij is. De methodieken van het systemisch werk is een enorme verrijking in mijn werk om mensen te begeleiden. Er verandert op een dieper niveau iets bij mensen wat mensen krachtiger, rustiger en meer ontspannen maakt. Meer kunnen genieten en je eigen verlangen kunnen leven!!

 

Achtergrond en werkervaringen 

Ik heb een brede ervaring opgedaan in het werken met en voor mensen in verschillende functies en branches. Ik ben begonnen als verpleegkundige in het psychiatrisch- en algemeen ziekenhuis en heb als zorgmanager in een middelgroot zorgcentrum voor ouderen gewerkt. Ik ben hoofd P&O geweest bij een organisatie voor welzijn,  maatschappelijk werk en kinderopvang. Momenteel werk ik als staffunctionaris P&O bij een brede welzijnsorganisatie. Mijn jarenlange ervaring in het werken met mensen in een organisatie heeft me doen besluiten om mijn eigen praktijk in 2007 te beginnen. Dit was altijd al een diepe wens en droom van me. Het begeleiden van mensen binnen een organisatie waar je zelf ook onderdeel van bent is wezenlijk anders  dan het coachen van mensen als externe coach.  In mijn werk word ik altijd weer geïnspireerd door bewegingen van mensen. Wat houdt mensen bezig? Waarom doen mensen zoals ze doen? Ik coach op identiteitsniveau (zielsniveau) om vanuit het onbewuste, nieuwe innerlijke beelden bewust te laten worden, zodat vanuit deze nieuwe beelden stappen kunnen worden gemaakt. Weer bij de kern te komen, zodat er een beweging in gang kan worden gezet en voluit het leven genomen kan worden.

 

Opleiding en cursussen

 • Verpleegkundige opleiding
 • Managementopleiding
 • Kwaliteitsmanagement en organisatieverandering
 • Investor in People  facilitator coach en adviseur
 • Projectmanagement
 • Schriftelijke beleidscommunicatie
 • NLP Practitioner en NLP Master-Practitioner bij NTI-NLP
 • MDI- en WIN (gedrags- en innerlijke drijfveren analyse) consultant
 • Systemisch werk (familie- en organisatieopstellingen) bij KernCompany
 • Loopbaanadvies en coaching Bureau drs. R.Yntema
 • Transactionele Analyse bij Phoenix-opleidingen
 • Vervolgopleidingen voor Professionele begeleiding op identiteitsniveau,  Systemisch werken en Diagnostisch Venster (DSM-IV-TR) bij Phoenix-opleidingen
 •  Vervolgopleiding organistieopstellingen voor famlieopstellers en de vervolgopleiding systemisch werk symptomen en lichamelijke ziekten van Stephan Hausner  bij het Bert Hellingerinstituut
 • Breek de Stilte 1 en 2 (traumaopstellingen) en de Master opstellingen als traumaverwerkingsmethode (opstellingen van het verlangen) bij Interakt.

 

Persoonlijke vermogens van mij:

 • Ik kan snel bij de kern komen, to the point.
 • Ik kan goed luisteren en hoor de woorden die niet worden gezegd.
 • Hoog empatisch vermogen.
 • Ik weet het positieve naar boven te halen.
 • Ik ben patroon doorbrekend en spiegelend.
 • Ik heb een voortschrijdend inzicht.
 • Ik weet door mijn houding mensen snel gerust te stellen en veiligheid te creëren.

 

Beroepsvereniging
Ik ben aangesloten bij de NVNLP (Nederlandse Vereniging Neuro-Linguïstisch Programmeren).

 

Ethische Code
In mijn werk als professioneel begeleider houd ik mij aan de richtlijnen zoals die opgesteld zijn in de Ethische Code van Phoenix-opleidingen.

 

over albertien - ik geloof